Excursie naar Delft op 25 augustus

De excursie van dit jaar gaat naar Delft, waar we een ontdekkingsreis gaan maken naar de historie en productie van het Delfts Aardewerk.
Het vertrek staat gepland om 8.15 uur vanaf het evenemententerrein aan de Steeg. Om 10.00 uur ontvangst in de brasserie van De Porceleyne Fles met koffie en appelgebak, waarna een film over de geschiedenis en het productieproces van Delfts Blauw en de historie van Delft. Hierna volgt een rondleiding door het bedrijf die wordt afgesloten in de brasserie met een uitgebreide Hollandse koffietafel, waarna wij rond 13.30 uur vertrekken voor een bezoek aan het centrum van de stad. De deelnemers hebben dan tot 17.00 de tijd om op eigen gelegenheid deze historische- en sfeervolle stad te verkennen. Er is een grote variëteit aan bezienswaardigheden. Enkele suggesties: een rondvaart door de grachten, een bezoek aan de beroemde Oude en Nieuwe Kerk met de Koninklijke grafkelder of het Prinsenhof om de plek te zien waar Willem van Oranje woonde en in 1584 werd doodgeschoten. Maar ook flaneren over de bruggetjes en langs grachten van de oude binnenstad is mogelijk. Om uiterlijk 17.00 uur spreken wij af om elkaar weer te ontmoeten voor de rit naar Schijndel, waar wij om ±18.30 uur hopen te arriveren. Aanmelden: Leden en partner hebben voorrang t/m 21 april. Overige belangstellenden hierna t/m 1 mei of tot zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn.
De kosten bedragen voor leden € 39,00; voor niet-leden € 46,00. Aanmelden bij Ton van Drunen liefst per e- mail: tonvdrunen@home.nl of schriftelijk op Boterbloemstraat 10. 5482 ME te Schijndel met vermelding van naam /adres / telefoonnummer. Betaling van de reissom bij aanmelding op rekening v.d. Heemkundekring; NL75 RABO 016.71.80.630. Deelname is definitief na ontvangst van betaling! Latere wijzigingen doorgeven bij Ton van Drunen. Afmeldingen zijn t/m 16 augustus kosteloos. Hierna gelden er voor ons verplichtingen en zijn wij genoodzaakt om bij terugstorten € 20,= van de betaalde reissom in te houden.