Cursus Skinlelogie Heemkundekring Schijndel succesvol afgesloten

De eerste cursus Skinlelogie van 2017 is inmiddels succesvol afgesloten door 21 cursisten. Door cursusleiders Frans Abrahams, Ruud Hemelaar en Gerard van Kaathoven werden in vijf avonden de meest markante punten uit de geschiedenis van Schijndel besproken, werd er ingegaan op het ontstaan van het landschap, de hoofdpunten en basiskennis van archeologie en kwam de agrarische periode en markante punten in binnen- en buitengebied ter sprake. De cursisten waren unaniem enthousiast over de aanpak en het geleerde. Een tweede groep van 20 personen is inmiddels ook met de cursus begonnen. Plannen zijn in de maak om in het najaar de cursus Skinlelogie wederom op de agenda te zetten, om zodoende de kennis van de geschiedenis en het eigene van Schijndel levend te houden