Stap mee in de wereld van de archeologie op 14 oktober

Stap mee in de wereld van de archeologie tijdens de nationale archeologiedagen en ontdek de Smaldonken tijdens de Steentijd.

Op zaterdag 14 oktober 2017 organiseert de werkgroep archeologie van de Heemkundekring Schijndel een wandeling in het kader van de nationale archeologiedagen. De wandeling van twee uur door de Smaldonken wordt begeleid door amateurarcheologen Ruud Hemelaar en Gerard van Kaathoven. Door hun verhalen en uitleg loop je als het ware door de vroege historie van dit gebied. Onderweg zie je voorbeelden van werktuigen die in de Steentijd gebruikt werden. Ook wordt het landschap beschreven zoals het toen was. Op zaterdag 14 oktober om 10.00 uur wordt er verzameld bij ’t Spectrum, Steeg 9. Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen. Aanmelden is niet nodig, de activiteit gaat altijd door. In het geval van slecht weer wordt in de Heemkamer in ’t Spectrum achtergrond informatie gegeven over de Steentijd.

Op de foto een een Levallois kern die stamt uit de tijd van de Neanderthalers, gevonden in Schijndel. Deze is nu te zien in het Rijksmuseum der Oudheden in Leiden, op de tentoonstelling ‘Archeologie uit de achtertuin’.