Wie zijn wij?

cropped-nieuw.jpgHeemkundekring Schijndel

De Heemkundekring Schijndel verzamelt, documenteert en probeert de kennis over het verleden van Schijndel, te vergroten en door te geven. Door deze studie naar het verleden en de zorg dat het heden en verleden bewaard blijft, in monumenten, landschappen, natuur, en onze eigen collecties hopen we een zo breed mogelijke belangstelling te krijgen voor ons mooie dorp.

Dit doen we door het vastleggen en openbaar maken, zowel op schrift als digitaal, van foto’s, films, verzamelingen, studies en onderzoeken zodat de kennis voor toekomstige generaties bewaard blijft.

Ook organiseren we cursussen, lezingen, excursies en tentoonstellingen, om zodoende de historische kennis te vergroten van leden en belangstellenden.

Aan de gemeente geven we advies over heemkundige en archeologische aspecten van landschap- en cultuurbehoud en verder wedijveren we voor behoud en bescherming van waardevolle historische, monumentale en cultuurhistorische panden.

Bent u geïnteresseerd in het werk van de Heemkundekring Schijndel neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website:  Klik hier of loop eens binnen op de Heemkamer. Hier zijn om woensdag van 10.00 tot 12.00 en op vrijdag van 14.00 tot 16.00 mensen aanwezig die uw vraag kunnen beantwoorden of kunnen doorverwijzen naar een vertegenwoordiger van een werkgroep.

Ook kunt u contact opnemen met ons secretariaat, Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Copyright © 2016: Heemkundekring Schijndel: Disclaimer